پنج‌شنبه 1 آذر 1403

معرفی ده شرکت بزرگ خودروهای ریلی در دنیا

ده شرکت بزرگ خودروهای ریلی

ده شرکت‌ بزرگ خودروهای ریلی -که با نام تولیدکنندگان قطار نیز شناخته می‌شوند- بخش مهمی از صنعت حمل و نقل ریلی جهان، از نظر ارائه و تامین وسایل نقلیه ریلی برای انتقال مسافر و کالا را شامل می‌شوند. حمل و نقل ریلی نه تنها از حمل و نقل جاده‌ای و دریایی سریع‌تر است، بلکه از حمل و نقل هوایی نیز ارزان‌تر است و با تسهیل سفر مسافران، لجستیک و تجارت در سراسر جهان، نقش مهمی در رشد اقتصادی دارد. با توجه به افزایش تقاضا برای خطوط ریلی جدید و پروژه‌های راه‌آهن سریع‌السیر در بازار جهانی، همراه با افزایش آگاهی در مورد حمل و نقل با بهره‌وری بهتر از انرژی، انتظار می‌رود بازار جهانی خودروهای ریلی به رشد خود ادامه دهد. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود ده شرکت بزرگ خودروهای ریلی نیز در آینده‌ای نزدیک درآمد خود را افزایش دهند.

مروری بر صنعت جهانی خودروهای ریلی

صنعت جهانی خودروهای ریلی، به توسعه، ساخت و فروش تمام وسایل نقلیه ریلی مانند لکوموتیو، قطار مسافربری و قطار باری اشاره دارد. بنابر گزارش Allied Market Research، در سال ۲۰۱۹ ارزش بازار جهانی خودروهای ریلی ۶۰.۴ میلیارد دلار برآورد شد و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۲۶ به ۷۳.۸ میلیارد دلار برسد که نشان‌دهنده نرخ رشد سالیانه حدود سه درصد در طول دوره پیش‌بینی‌شده است. عواملی مانند افزایش بودجه دولت ها برای توسعه، افزایش تقاضا برای حمل و نقل ایمن، سریع و کارآمد و افزایش استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی به‌عنوان راه‌حلی برای به حداقل رساندن تراکم ترافیک، موجب رشد بازار جهانی خودروهای ریلی می‌شوند.

” بخوانید: معرفی برترین روندها و نوآوری های صنعت ریلی در سال ۲۰۲۲ “

شبکه ریلی جهان در سال ۲۰۱۹ طبق آمار صنعت ریلی، در مجموع بیش از ۱.۳ میلیون کیلومتر بوده‌است. ایالات متحده بزرگترین شبکه ریلی جهان را دارد و پس از آن روسیه، چین، هند، کانادا، آلمان، فرانسه و ژاپن قرار دارند. صنعت حمل و نقل جهانی با توجه به مزایای مختلف شبکه ریلی، مانند مقرون به صرفه بودن، سرعت بالا، قابلیت اطمینان و غیره در حال رشد است و تقاضا برای رشد صنعت خودروهای ریلی را در دهه‌های اخیر افزایش می‌دهد. از آن جایی که هم حمل و نقل مسافر و هم حمل و نقل بار در شبکه ریلی رو به افزایش است، انتظار می‌رود چنین حرکت رو به رشدی در چند سال آینده ادامه یابد.

از نظر جغرافیایی، عمدتا به دلیل زیرساخت‌های مطلوب ریلی، بازار خودروهای ریلی در اروپای غربی و آمریکای شمالی به‌عنوان برخی از بزرگترین بازارهای جهان محسوب می‌شوند. با این حال، انتظار می‌رود اقتصادهای نوظهوری مانند هند، برزیل، چین و ایران طی چند سال آینده به پردرآمدترین بازارها برای بازار جهانی خودروهای ریلی تبدیل شوند که به دلیل رشد سریع صنایع و ابتکارات دولت با هدف توسعه سامانه‌های حمل و نقل ریلی پیشرفته در این کشورها صورت می پذیرد.

ده شرکت بزرگ خودروهای ریلی و پیشرو تولیدکننده قطار در جهان در سال ۲۰۲۰

شرکت تولیدی راه‌آهن چین (CRRC)

CRRC یک شرکت تولیدکننده وسایل نقلیه ریلی دولتی در چین است که دفتر مرکزی آن در پکن قرار دارد. این شرکت بزرگترین تولیدکننده قطار در جهان و برترین شرکت خودروهای ریلی از نظر درآمد است. تجارت اصلی آن تولید و فروش لکوموتیو، EMU، وسایل حمل و نقلی ریلی شهری و غیره است. سایر تجارت‌هایی که CRRC در آن‌ها دخیل است شامل ماشین‌آلات مهندسی، تجهیزات مکانیکی و الکتریکی مختلف، تجهیزات و قطعات الکترونیکی، لوازم الکترونیکی و محصولات تجهیزات حفاظت از محیط زیست، سرمایه‌گذاری صنعتی و مدیریت دارایی است. این شرکت دولتی چینی همچنین، در بخش‌های جدید وسایل نقلیه ریلی مانند قطارهای سریع‌السیر، واگن‌های مترو، لکوموتیوهای برقی و لکوموتیوهای دیزلی پیشرو در جهان است.

” بخوانید: توسعه پر سرعت ترین قطار مگلو جهان توسط شرکت تولیدی راه‌آهن چین (CRRC)

شرکت حمل و نقل بمباردیه

بمباردیه یکی از تولیدکنندگان پیشرو در صنعت حمل و نقل جهان است که طیف گسترده‌ای از هواپیما و قطار را ارائه می‌دهد. بخش خودروهای ریلی آن عمدتا محصولاتی مانند لکوموتیو، ترنست دیزل (DMU)، EMU تک طبقه، پاورهد، واگن مسافری دو طبقه وهمچنین اتوماسیون و خدمات تعمیر و نگهداری را نیزشامل می‌شود. دفتر مرکزی این شرکت در برلین آلمان قرار دارد که در این مرکز 36,050 نفر مشغول بکار هستند و خدمات آن در بیش از ۶۰ کشور جهان عرضه می‌شود. بمباردیه در سال ۲۰۱۹، بیش از ۱۰۰ هزار واگن در حال سرویس دهی در سراسر جهان داشته و ۵۰۰ میلیون مسافر را جابجا می کرده‌است.

شرکت زیمنس موبیلیتی

زیمنس موبیلیتی که با نام سامانه‌های حمل و نقل زیمنس نیز شناخته می‌شود، یکی از ده شرکت بزرگ خودروهای ریلی در جهان به شمار می‌رود. دفتر مرکزی این شرکت در مونیخ آلمان قرار دارد و عمدتا محصولات و خدماتی را در صنعت ریلی از جمله خودروهای ریلی، خدمات ریلی، اتوماسیون ریلی، مدل‌سازی اطلاعات ساختمان راه‌آهن، برقی سازی ریلی و پروژه های ریلی کلید در دست را ارائه می‌دهد. محصولات اصلی زیمنس موبیلیتی شامل لکوموتیوها، EMU و DMU، واگن‌های مسافربری، قطارهای سبک/تراموا، مترو، قطارهای مگلو و غیره است.

” بخوانید: ایجاد افزونگی در زیرسامانه حرکتی قطار و افزایش قابلیت اطمینان توسط زیمنس

شرکت حمل و نقل آلستوم

آلستوم یک شرکت حمل و نقل ریلی فرانسوی و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خودروهای ریلی در جهان محسوب می‌شود. شناخته‌شده‌ترین محصولات این شرکت شامل AGV، TGV، یورواستار، قطارهای سریع‌السیر پندولینو، قطارهای مترو و ترامواهای Citadis است. در فوریه سال ۲۰۲۰ میلادی، آلستوم و بمباردیه کانادا اعلام کردند که هر دو واحد تولیدات ریلی خود را ادغام می‌کنند تا رقابت خود را در بازارهای سیگنالینگ ریلی و قطارهای سریع‌السیر در اروپا و سراسر جهان افزایش دهند.

” بخوانید: تست ترن ست برقی با منبع انرژی باتری در آلمان توسط آلستوم و راه‌آهن آلمان

شرکت حمل و نقل جنرال الکتریک

شرکت حمل و نقل جنرال الکتریک، یکی دیگر از بزرگترین شرکت‌های خودروهای ریلی جهان مستقر در شیکاگو آمریکا است. این شرکت بزرگترین تولیدکننده لوکوموتیوهای دیزل-الکتریک برای قطارهای باری و مسافری در آمریکای شمالی به شمار می‌رود. همچنین، محصولات ریلی مرتبط، از جمله تجهیزات سیگنالینگ ریلی، قطعات لکوموتیو و قطعات خودروهای ریلی را تولید می‌کند و خدمات تعمیر و نگهداری برای جنرال الکتریک و سایر لکوموتیوها در سراسر جهان را ارائه می‌کند.

شرکت سهامی عام اشتادلر ریل

اشتادلر ریل یک تولیدکننده پیشرو سوئیسی است که تمرکز تجاری بر روی ارائه واحدهای قطار منطقه‌ای و تراموا دارد. دفتر مرکزی آن در Bussnang سوئیس قرار دارد و یکی از بزرگترین شرکت‌های خودروهای ریلی در اروپا به شمار می‌رود. محصولات اصلی این شرکت شامل قطار چندواحدی برقی پرسرعت، واگن ریلی مفصلی، واگن ریلی دیزلی، تراموا، لکوموتیو دیزلی-الکتریکی و غیره است. اشتادلر همچنین تعدادی خودروی ریلی سفارشی در اروپا ساخته‌است.

شرکت Greenbrier

شرکت Greenbrier که دفتر مرکزی آن در دریاچه اسویگو در اورگان واقع شده، یکی از تولیدکنندگان پیشرو تجهیزات واگن باری در آمریکای شمالی و اروپا است. این شرکت، کارخانه‌های تولید واگن در برزیل، آمریکای شمالی و اروپا دارد و واگن‌ به بازار عربستان سعودی نیز تحویل می‌دهد. Greenbrier همچنین به‌عنوان ارائه‌دهنده پیشرو خدمات چرخ قطار، قطعات، لیزینگ و سایر خدمات به شبکه ریلی و صنایع حمل و نقل مرتبط در آمریکای شمالی و ارائه‌دهنده خدمات تعمیر، نوسازی و مقاوم‌سازی واگن در آمریکای شمالی شناخته‌شده است.

گروه ریلی Trinity

شرکت صنایع Trinity که دفتر مرکزی آن در دالاس تگزاس قرار دارد، یکی از ارائه‌دهندگان پیشرو محصولات و خدمات حمل و نقل ریلی در آمریکای شمالی محسوب می‌شود. Trinity Rail خدمات لیزینگ و مدیریت خودروهای ریلی و همچنین تولید، تعمیر و نگهداری و اصلاحات را ارائه می‌دهد. این شرکت همچنین صاحب تجارت‌هایی است که در تولید محصولات مورد استفاده در جاده‌های کشور و کنترل ترافیک و همچنین تجارت‌های لجستیکی و حمل و نقل که خدمات پشتیبانی را به تولیدکنندگان مختلف صنعتی ارائه می‌کنند، شامل هستند.

هیوندای روتم

هیوندای روتم (Hyundai Rotem) یک شرکت تولیدی خودروهای ریلی در کره جنوبی است و بخشی از گروه موتور هیوندای است. سبد محصولات اصلی هیوندای روتم شامل قطارهای پرسرعت Korail KTX، واحدهای چندگانه الکتریکی و لکوموتیو الکتریکی است. پروفایل‌های اصلی دیگر شامل تامین تمام واحدهای مترو سئول، ترانزیت سریع متروپولیتن سئول، خطوط مترو بوسان و چندین واحد الکتریکی خط شینبوندانگ است. هیوندای روتم همچنین، تامین‌کننده وسایل حمل و نقل ریلی برای MTR هنگ‌کنگ، مترو دهلی تو و قطارهای خودکار برای خط کانادا در ونکوور است.

سامانه‌های ریلی هیتاچی

سامانه‌های ریلی هیتاچی، یک شرکت خودروهای ریلی ژاپنی است که در ۲۷ کشور، در ۱۱ سایت تولیدی در سه قاره، با 12,400 کارمند تمام‌وقت حضور دارد. این شرکت بیشتر به‌عنوان تامین‌کننده وسایل نقلیه Bullet Train شینکانسن ژاپن شناخته می‌شود. سایر محصولات اصلی آن شامل قطارهای مترو، قطارهای شهری و قطارهای پرسرعت است. سامانه‌های ریلی هیتاچی همچنین، ارائه‌دهنده راه‌حل‌های ریلی جهانی در خصوص خودروهای ریلی و خدمات سیگنالینگ است.

روندهای بازار جهانی خودروهای ریلی در آینده

امروزه بیشتر شرکت‌های بزرگ خودروهای ریلی و تولیدکننده قطار، بر توسعه قطارهای جدید با ویژگی‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی و اتوماسیون تمرکز می‌کنند که در سال‌های اخیر به یکی از روندهای اصلی بازار خودروهای ریلی تبدیل شده‌است. بسیاری از قطارهای تازه معرفی‌شده به دلیل اینکه شتاب، کشش و سیستم ترمز بهتری دارند، انرژی کمتری مصرف می‌کنند و در نتیجه بر اساس درجه اتوماسیون، مصرف انرژی را تا حدود ۳۰ درصد کاهش می‌دهند. علاوه بر آن، بسیاری از تجهیزات دیجیتال و اتوماسیونی که در قطارها بکار می‌روند، می‌توانند ایمنی بهتر و انعطاف پذیری بالاتری را برای هماهنگی حمل و نقل مسافر و بار فراهم کنند که در آینده نزدیک به رشد بازار جهانی خودروهای ریلی کمک خواهد کرد.

” بخوانید: فناوری شبکه متصل ریلی “

منبع:

bizvibe

اخبار مرتبط

دیدگاه بگذارید

لطفا نظر خود را وارد نمایید
لطفا نام خود را وارد نمایید

آخرین مطالب